Brambory zapečené s hříbky a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s hříbky a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49006 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory rané |
300 g | Hříbky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 156,4mg |
Draslík | 396,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s hříbky a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory i se slupkou dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do trouby a pečeme asi 15 až 20 minut. Mezitím očistíme hříbky nebo jiné tvrdší houby, nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, osmahneme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme a odstavíme. Pečené brambory přepůlíme, vyskládáme do zapékací misky, pokryjeme houbovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny. |
2 | Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme. |