Beef fajita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beef fajita
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49511 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
220 g | Česnek |
1,5 kg | Cibule |
2 kg | Hovězí svíčková |
10 g | Kmín mletý |
10 g | Koriandr čerstvý |
10 g | Koriandr mletý |
75 ml | Limetková šťáva |
200 g | Olej olivový |
125 g | Olej slunečnicový |
1 kg | Paprika zelená |
10 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Pivo tmavé 13% 4,4% obj. |
500 g | Salát ledový |
40 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
40 ks | Tortilla |
550 g | Zakysaná smetana |
Salsa chilli Ambiente [46976] | |
---|---|
15 g | Česnek |
150 g | Chilli paprička |
35 g | Olej olivový |
20 g | Oregano čerstvé |
100 g | Paprika červená |
150 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
Tomatová salsa Ambiente [46991] | |
5 g | Chilli paprička |
35 g | Cibule |
5 g | Koriandr čerstvý |
5 g | Limetková šťáva |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Mexická omáčka Quacamole Ambiente [46999] | |
150 g | Avokádo |
3 g | Česnek |
3 g | Chilli paprička |
3 g | Koriandr čerstvý |
9 g | Limetková šťáva |
90 g | Rajčata |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 163,6mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Salát ledový, Sůl, Sýr Čedar, Tortilla, Zakysaná smetana, Česnek, Chilli paprička, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Rajčata, Sůl, Avokádo, Česnek, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 13% 4,4% obj., Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beef fajita postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml mexického piva Corona se 120 g nasekaného česneku, 10 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g čerstvě umletého pepře a 20 g mořské soli. Hovězí svíčkovou nakrájíme na plátky silné nejvýše 1 cm, lehce naklepané je naložíme nejméně na 1 hodinu do marinády. |
2 | Zelenou papriku zbavíme stopek a semen a pokrájíme ji na tenké proužky, oloupeme a nahrubo nasekáme cibuli a na plátky 100 g oloupaného česneku. Papriku s cibulí a česnekem opečeme na olivovém oleji, osolíme mořskou solí a přendáme na velkou rozpálenou litinovou pánev se silným dnem. |
3 | Plátky masa vyjmeme z marinády, zprudka je ogrilujeme 1-2 minuty z každé strany a ogrilované nakrájíme na tenké proužky. Maso, které by mělo být uvnitř růžové, osolíme mořskou solí a položíme na papriku. |
4 | Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 6 palců tak, aby zůstaly vláčné. |
5 | Servírujeme se strouhaným sýrem čedar a nadrobno nakrájeným ledovým salátem, jako dip předložíme chilli salsu Ambiente, tomatovou salsu Ambiente, guacamole Ambiente a zakysanou smetanu. |
6 | Salsa chilli Ambiente [46976]: |
7 | Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme. |
8 | Tomatová salsa Ambiente [46991]: |
9 | Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou. |
10 | Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno. |
11 | Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová. |
12 | Mexická omáčka Quacamole Ambiente [46999]: |
13 | Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. |
14 | Avokáda rozpůlíme a vyjmeme pecku. Oloupeme je, nakrájíme a dáme do hmoždíře spolu s oloupanými, nahrubo nakrájenými stroužky česneku a limetovou šťávou. Vše utřeme na jemnou pastu. |
15 | Přidáme připravená rajčata, papričky, lístky koriandru, osolíme a zamícháme. |