Biftek s balsamikovým octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek s balsamikovým octem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Balsamico ocet |
2 kg | Hovězí svíčková |
100 g | Olej olivový extra panenský |
30 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 747,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Hovězí svíčková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biftek s balsamikovým octem postup přípravy receptu:
1 | Z hovězí svíčkové nakrájíme tenké bifteky 1,5 cm, které jen lehce naklepeme a posypeme hrubě drceným pepřem. Necháme je chvíli odležet a potom dáme grilovat. |
2 | Grilujeme tak, aby bifteky nebyly propečené, ale jen medium, lépe však rare. Protože bifteky jsou tenké, opečeme je vždy z jedné strany zprudka a velmi krátce, druhou stranu dopékáme na velmi mírném ohni. Hotové bifteky rozdělíme na talíře, na kterých je osolíme. |
3 | Bifteky servírujeme přelité co nejkvalitnějším extra panenským olivovým olejem a pokapané několika kapkami octa. |