Borůvkové víno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkové víno
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50153 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
4 l | Borůvky |
200 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 308,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Borůvkové víno postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a dáme vařit do hrnce s vodou. |
2 | Když jsou borůvky měkké a částečně rozvařené, necháme šťávu 30 minut ustát a pak ji opatrně slijeme do jiného hrnce. Přimícháme cukr, hřebíček a vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. |
3 | Po vychladnutí šťávou naplníme čisté uzavíratelné lahve a uskladníme je na suchém tmavém místě. |