Bramborovo-jablečná kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-jablečná kaše
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51330 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
750 g | Brambory |
10 g | Cukr krupice |
750 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
6 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 780,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-jablečná kaše postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na kusy a také uvaříme ve vodě doměkka. Obojí ještě horké slijeme a přendáme do hrnce. Směs brambor a jablek nejdříve rozmačkáme nahrubo, poté je zalijeme ohřátou smetanou a vyšleháme do hladké kaše. Osladíme cukrem a podáváme polité rozpuštěným máslem. |
Celkem dobrá kašička, ale je vhodná tak spíš pro děti. Synovi chutnala.