Polévka Viennoise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Viennoise
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51506 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
400 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 291,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Viennoise postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole namočíme do studené vody a necháme 2 hodiny nabobtnat. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Libové hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém maso opékáme ze všech stran. Přidáme cibuli, za stálého míchání ještě chvíli opékáme. Když cibule zesklovatí, přidáme rýži, zalijeme vodou a osolíme. Vodu z namočených fazolí slijeme a fazole přidáme do polévky. Vaříme 2 hodiny a podáváme posypané petrželovou natí nasekanou nadrobno. |