Kuře grilované s bylinkovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře grilované s bylinkovou marinádou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51831 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Kuře |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Šťáva citrónová |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 480,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 326,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Majoránka, Olej stolní, Rozmarýn sušený, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře grilované s bylinkovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Marináda: česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli i utřený česnek smícháme s bezlepkovou sójovou omáčkou Tamari, bílým vínem, tymiánem, majoránkou a rozmarýnem. Směs důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu uležet. Před grilováním touto marinádou kuřecí porce polijeme a necháme okapat. |
2 | Příprava kuřete: kuře očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce kuřete ve větší ploché nádobě zalijeme připavenou marinádou, chvilku ponecháme a poté dáme okapat. Následně maso za stálého otáčení grilujeme a potíráme zbytkem připravené marinády. Kuře s marinádou podáváme horké se sezónní zeleninovou oblohou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.