Lečo z čerstvé zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo z čerstvé zeleniny
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51898 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 370,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Lečo z čerstvé zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno. |
2 | Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a krátce podusíme. Poté přisypeme papriku a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme rajčata, ochutíme solí a udusíme doměkka. |
3 | Horkou směs ihned rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Lečo u nás milujeme. Každý rok zavařuji a později přidávám i k masu, do těstovin nebo na topinky. Vždy si ho přibalíme sebou na dovču pod stan nebo na vodu. Tam nesmí chybět