Rozmarýnové brambory na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozmarýnové brambory na grilu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52494 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 dl | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
30 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 888,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozmarýnové brambory na grilu postup přípravy receptu:
1 | Velké brambory oloupeme, omyjeme a osušíme, podélně rozkrojíme na půlky. Na čtverec alobalu nalijeme lžičku oleje a na něj položíme vždy dvě půlky brambory řezem dolů. Hřbet brambor několikrát nařízneme a do řezů vložíme lístky rozmarýnu. Brambory potřeme olejem, posolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu. Balíčky vložíme na gril a pečeme asi 20 minut podle žáru. Píchnutím do brambory zkontrolujeme, jestli už je měkká, poté podáváme. |