Špízy s párky a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s párky a jablky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 85 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52505 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
8 ks | Feferony |
300 g | Jablka |
600 g | Párky Frankfurtské |
Na směs | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 181,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Feferony, Jablka, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky Frankfurtské, Hořčice kremžská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s párky a jablky postup přípravy receptu:
1 | Párky nakoso nakrájíme na špalíky dlouhé 3 cm a na koncích nařízneme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na čtvrtky a zakapeme citronovou šťávou. Feferonky nakrájíme na kousky. Grilovací směs připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře. |
2 | Jehly potřeme olejem a střídavě na ně napichujeme párky a jablka, která jsme ještě příčně překrojili, a feferonky. Hotové špízy potřeme připravenou směsí a na roštu 10 minut grilujeme za občasného obracení. |