Hůlkův sýrový vynález - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hůlkův sýrový vynález
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52796 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Chléb konzumní |
3 g | Kmín drcený |
5 g | Nakládaný zelený pepř |
5 g | Paprika mletá pálivá |
1 hrst | Pažitka |
50 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
50 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
150 g | Tvarůžky olomoucké věnečky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 657,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Pažitka, Sýr Čedar, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Paprika mletá pálivá, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Tvarůžky olomoucké věnečky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hůlkův sýrový vynález postup přípravy receptu:
1 | Tvarůžky opatrně podélně rozkrojíme, aby byly slabší. Všechny sýry nakrájíme na kostičky a promícháme s pálivou paprikou, kmínem a zeleným pepřem. Na dno zapékací misky nebo pekáčku rozložíme plátky tvarůžků, na ně navršíme vrstvu sýrové směsi a zakryjeme opět vrstvou tvarůžkových plátků. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby pod gril, zahříváme na úplně minimální stupeň, jen aby se sýry roztekly a propojily, nesmí se péct. Hotové posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s chlebem. |