Grilované kuřecí čtvrtky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované kuřecí čtvrtky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52863 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kávová lžička | Koření grilovací |
800 g | Kuře |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 200,0mg |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 378,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované kuřecí čtvrtky postup přípravy receptu:
1 | Kuře rozdělíme na půlky, páteřní kost odsekneme, půlky překrojíme na čtvrtky a lehce naklepeme. U předních čtvrtek křidélka zalomíme dozadu, u zadních nařízneme kyčelní kloub. |
2 | Porce osolíme, potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a na rozpáleném roštu je pečeme na každé straně 10 minut. Při pečení je občas potřeme olejem. |
Poznámka
Takto upravené kuře nejlépe chutná s tmavým chlebem a zeleninovým salátem.