Křepelky připravované na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky připravované na grilu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53838 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 ks | Bobkový list |
4 ks | Křepelka |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
4 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
4 špetka | Sůl |
4 cl | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 474,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 116,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Křepelka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky připravované na grilu postup přípravy receptu:
1 | Křepelky omyjeme, osušíme, osolíme opepříme. Do břicha jim vložíme bobkový list a petrželovou nať. |
2 | Potom je svážeme a napícháme vedle sebe na grilovací jehlu, podložíme pod ně pekáč, 20 minut opékáme, přitom obracíme. |
3 | V misce rozmícháme Madeiru, olej a balzamikový ocet, křepelky směsí stále během pečení potíráme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.