Kysané zelí dušené na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí dušené na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54328 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 špetka | Cukr krupice |
5 ks | Jalovec |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
5 ks | Pepř černý celý |
30 g | Sádlo škvařené |
20 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
125 ml | Víno ryzlink |
250 ml | Voda pitná |
750 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 10,7mg |
Draslík | 147,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 24,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno ryzlink nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané zelí dušené na víně postup přípravy receptu:
1 | Pokud je kysané zelí příliš kyselé, propláchneme ho ve vodě. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Necháme zesklovatět v kastrolu na rozehřátém sádle. Vložíme k ní zelí, chvíli podusíme a zalijeme vínem s vodou. |
2 | Přidáme na zelí cukr, osolíme, vložíme kuličky jalovce a pepře a kůži ze slaniny. Pečlivě promícháme, přikryjeme kastrol cibulí a 20 minut dusíme. |
3 | Omyjeme a oškrábeme 1 bramboru a nastrouháme ji najemno. Přidáme ji k zelí. Dusíme 15 minut, dokud zelí nezhoustne. |