Restovaná rýže se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná rýže se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54350 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
50 g | Bambusové výhonky |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Granule dashi |
4 ks | Hlíva ústřičná |
50 g | Klobása Chorizo |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 špetka | Pepř černý mletý |
270 g | Rýže Basmati |
2 ks | Šalotka |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
370 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 133,7mg |
Draslík | 444,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 143,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Cibulka jarní, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Olej slunečnicový, Šalotka, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Klobása Chorizo, Omáčka sojová - Tamari, Pepř černý mletý, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná rýže se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme studenou vodou a poté scedíme. Do většího kastrolu nalijeme asi 370 ml vody a přivedeme k varu. Vsypeme rýži a pomalu vaříme asi 10 minut. Poté rýži necháme odstát asi 15 minut a scedíme. |
2 | V misce smícháme vejce, dashi, saké, cukr, černý pepř a sójovou omáčku. Pánev potřeme olejem a rozpálíme. Vlijeme vaječnou směs, ze které nám vznikne palačinka. Smažíme asi 1 minutu z každé strany. Hotovou palačinku odložíme stranou a necháme zchladnout. Poté ji nakrájíme na proužky. |
3 | Do větší pánve nalijeme olej a rozpálíme. Do ní vhodíme nasekanou šalotku, houby a bambusové výhonky. Smažíme asi 3 minuty za stálého míchání. Potom přidáme fazolové lusky a nakrájenou klobásku na kostičky. Opět smažíme asi 3 minuty. |
4 | Vezmeme si jinou pánev, nalijeme trochu oleje, rozpálíme a přidáme rýži. Smažíme asi 3 minuty. Poté k ní přisypeme hotovou směs s klobáskou, sójovou omáčku a namletý zázvor. Zlehka smažíme asi 2 minuty. Směs podáváme v miskách. Navrch posypeme nudličkami z omelety a nasekanou jarní cibulkou. |