Vařené brambory s kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené brambory s kmínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55520 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené brambory s kmínem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme, pod tekoucí studenou vodou opláchneme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme kmín, sůl a povaříme do měkka. |
2 | Měkké brambory scedíme, podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Na každou porci položíme kostku másla, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Klasická příloha k masům a rybám. Jednoduchá a snadná, hlavně rychlá příprava. Na každou porci jsem dala kávovou lžičku másla