Omáčka z vína a koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z vína a koření
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55578 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
3 g | Hřebíček |
3 g | Kmín mletý |
3 g | Koriandr mletý |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Šalotka |
3 g | Skořice mletá |
100 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 210,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hřebíček, Koriandr mletý, Pepř cayenský, Pomerančová šťáva, Šalotka, Skořice mletá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z vína a koření postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přilijeme víno, citronovu šťávu, pomerančovou šťávu, olej, přivedeme k varu a vyvaříme o polovinu. Odstavíme z ohně, přidáme mletý pepř, mletý hřebíček, koriandr, kmín, skořici, černý pepř, promícháme a necháme louhovat do vychladnutí. |
2 | Můžeme použít i celé koření, ale pak musíme omáčku rozmixovat. Omáčku používáme ke zvěřině. |