Jelen s dušenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelen s dušenou zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
3 ks | Cibule |
500 g | Dýně |
600 g | Jelení maso |
40 ml | Olej olivový |
4 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Dýně, Jelení maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelen s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na drobno, celer s dýní na kostičky. Zeleninu smícháme, rozehřejeme olej v pánvi, pět minut zeleninu smažíme. Poté do pánve prolisujeme česnek, přidáme bobkový list, vývar a dvě lžičky worcesteru. Pánev zakryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. |
2 | Mezitím rozehřejeme gril, zvěřinu pokrájíme na plátky, které potřeme olejem a worcesterskou omáčkou. Plátky následně grilujeme 5 minut z každé strany. |
Poznámka
Servírujeme teplé.