Pečené banány s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené banány s čokoládou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56518 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Banány |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 ml | Citronová šťáva |
150 g | Čokoláda na vaření |
80 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 506,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová kůra, Citronová šťáva, Mandle, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené banány s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nalámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme v teflonové pánvi. Zvlášť v kastrůlku zahřejeme 150 g smetany, vmícháme ji do vychladlé čokolády. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme oloupané a podélně rozpůlené banány. Na mírném ohni je opečeme po obou stranách do zlatova. Před dopečením do pánve přidáme med, citrónovou kůru a šťávu, nakonec přidáme nahrubo rozsekané mandle. Suroviny dobře prohřejeme. |
3 | Banány naaranžujeme na jednotlivé talíře, podlijeme teplou čokoládou a posypeme ořechovou směsí z pánve. |
4 | Každou porci ozdobíme zbylou smetanou, vyšlehanou na tuhou šlehačku, podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Vhodný sladký dezert.
Do čokolády jsem dala místo šlehačky zakys. smetanu. Syn má intoleranci laktózy, Zakysanou může. Musím říci, že to bylo výborné. I směs mandlí, citronu a medu celý dezert příjemně chuťově doladila. Ještě teď se mi sbíhají sliny