Bagetky s medem a ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagetky s medem a ovesnými vločkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56605 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 g | Droždí sušené |
30 g | Med včelí |
200 g | Mouka chlebová |
100 g | Mouka žitná bílá |
30 g | Ovesné vločky |
5 g | Sůl |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Med včelí, Mouka chlebová, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagetky s medem a ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu a med, přidáme chlebovou i žitnou mouku, sůl. Promícháme, přisypeme sušené droždí, vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 4 kusy, ze nichž vytvarujeme bagetky, ty postříkáme nebo potřeme vodou a obalíme v ovesných vločkách. Rozložíme na plech a necháme 90 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut na 200 stupňů. |
Poznámka
Servírujeme studené nebo ještě teplé.