Knedlíky z mikrovlnné trouby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z mikrovlnné trouby
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56672 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 127,7mg |
Draslík | 226,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z mikrovlnné trouby postup přípravy receptu:
1 | Na centimetrové kousky pokrájené rohlíky dáme do misky. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nasekanou petrželovou nať a sůl. Rozklepneme vejce, přilijeme vlažné mléko, dřevěnou vařečkou vypracujeme polotekuté těsto. |
2 | Do čtyř vhodných hrnků vlijeme po lžíci oleje, mašlovačkou rozetřeme po stěnách hrníčků. Naplníme do dvou třetin připraveným těstem a hrnky naskládáme do mikrovlnné trouby. Výkon nastavíme na 700 W a necháme troubu 8 minut zapnutou. Vpíchneme do jednoho z knedlíků až na dno dřevěnou špejli. Pokud je špejle čistá (bez zůstatku těsta), jsou knedlíky hotové. |
3 | Hotové knedlíky nožem ořízneme po vnějších stěnách hrnku, poté je vyklopíme. Ještě teplé knedlíky nakrájíme ostrým nožem na kolečka a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé, například k pečenému masu s omáčkou.