Zapečený jeseter po moskevsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený jeseter po moskevsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57026 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Gouda |
800 g | Jeseter ruský |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Máslo čerstvé |
12 ks | Olivy zelené |
100 g | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 127,7mg |
Draslík | 638,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jeseter ruský, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Olivy zelené, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený jeseter po moskevsku postup přípravy receptu:
1 | Vykostěnou rybu rozdělíme na 4 porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ve větší pánvi na části másla opečeme. Opečenou rybu odložíme do tepla, na téže pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou velkou cibuli. Dále nadrobno rozkrájíme vypeckované olivy a nastrouháme sýr Gouda. |
2 | Čtyři zapékací misky vymažeme výpekem z ryby a cibule, na dno vložíme porci opečené ryby, přidáme cibuli a olivy. Vše zakryjeme přisoleným rajským protlakem smíchaným se zakysanou smetanou, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. |
3 | Misky nejprve prohřejeme na plotně, potom je vložíme do předehřáté trouby a na mírném ohni zapečeme. |
4 | Takto upraveného jesetera podáváme v zapékacích miskách posypaného nasekaným koprem. Jako příloha se hodí chléb nebo pečivo. |
Poznámka
Servírujeme teplé.