Žloutková omáčka bylinková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutková omáčka bylinková
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57274 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
8 g | Cukr moučkový |
10 g | Estragon |
20 g | Kapary |
10 g | Kopr čerstvý |
15 ml | Ocet vinný |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 154,5mg |
Vláknina | 857,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Estragon, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutková omáčka bylinková postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, vložíme do misky a necháme vychladnout. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme olejem a promícháme. Přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme posekané kapary a najemno posekaný kopr, estragon a pažitku. |
2 | Před podáváním necháme omáčku aspoň hodinu uležet. |