Chalupářská bašta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupářská bašta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5816 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Klobása Dunajská |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
5 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 780,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika žlutá, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Párky jemné, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalupářská bašta postup přípravy receptu:
1 | Na kolečka nakrájíme brambory, klobásu, párek a česnek. |
2 | Na půlkolečka nakrájíme papriku s cibulí. |
3 | Slaninu na kostičky a rajčátka rozpůlíme. |
4 | Vše rozdělíme na 4 porce, každou porci osolíme, opepříme a dáme na alobal tak, aby obsahovala každou přísadu a zabalíme do tří vrstev, aby nevytekla šťáva. |
5 | Opékáme na roštu půl hodiny, než budou brambory uvařené. |
6 | Poté podáváme přímo z alobalu. |