Jablíčkové muffiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablíčkové muffiny
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58313 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
Na vytření a vysypání formy | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Těsto | |
110 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
8 cl | Jablečná šťáva |
2 ks | Jablka |
0,5 kávová lžička | Jedlá soda |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
280 g | Mouka polohrubá |
1,5 cl | Olej slunečnicový |
2,2 dl | Podmáslí |
1 polévková lžíce | Rum |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Skořicový cukr |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 224,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 196,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Olej slunečnicový, Rum, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Hrozinky, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jablečná šťáva, Jedlá soda, Kypřící prášek do pečiva, Podmáslí, Skořicový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablíčkové muffiny postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané hrozinky zalijeme rumem a necháme 10 minut namočené. |
2 | Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. |
3 | Omytá sladkokyselá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jadřince a pokrájíme je na kostičky, které vložíme do mísy. Posypeme skořicí, moučkovým cukrem, přidáme hrozinky s rumeme a promícháme. Ve druhé míse vyšleháme vejce, přidáme cukr, olej a znovu vše prošleháme. Přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou. Mouku přimícháme k vyšlehanému vejci s cukrem, přidáme podmáslí, jablka a jablečnou šťávu. Těsto důkladně promícháme a nalijeme do formiček (jen do dvou třetin). Každou muffinu posypeme hustě skořicovým cukrem. |
4 | Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme vychladlé.