Kuřecí prsa na karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na karí
Kuřecí prsa na karí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 587 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
20 g | Glutasol |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Kari koření |
1000 g | Kuřecí prsa |
300 ml | Olej stolní |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
200 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
120 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 165,4mg |
Draslík | 653,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 466,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kari koření, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Petržel - nať, Pórek, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa na karí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme s vejci a s částí máčeného škrobu. |
2 | Maso prudce opečeme v horkém tuku a přidáme na kostičky nakrájený, očištěný a omytý pórek, jemně nakrájenou cibuli, hrášek, koření kari a krátce podusíme. |
3 | Pokrm zalijeme zálivem z vína, vývaru, soli, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Vše promícháme a krátce prohřejeme. |
4 | Při podávání sypeme pokrm nasekanou petrželovou natí. |
Vyzkoušela jsem a chutná dobře.