Špekáčky na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekáčky na pivu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60251 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
200 ml | Kečup |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
300 ml | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1000 g | Špekáčky |
1 polévková lžíce | Worcester |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 144,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 40,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Provensálské koření, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špekáčky, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špekáčky na pivu postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nasekanou cibuli smícháme s kečupem, worcesterem, sójovou omáčkou, olejem a kořením. Směs můžeme podle chuti mírně přisolit. |
2 | Solamyl rozmícháme v pivu a vlijeme do připravené směsi. Vše ještě promícháme. |
3 | Špekáčky nakrájené na mřížku urovnáme do zapékací mísy, zasypeme na proužky nakrájenými paprikami a zalijeme směsí. |
4 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým pečivem.