Kuřecí prsa na jablkách II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na jablkách II
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60626 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
350 ml | cider strongbow dry |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 ks | Jablko |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
50 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 937,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 8,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citrony, Ocet jablečný, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny cider strongbow dry, Jablko, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa na jablkách II postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naporcujeme, aby nebyla moc vysoká. |
2 | Smícháme cibule nakrájené na čtvrtiny, citron na kolečka, cider, olivový olej, ocet a hořčici. |
3 | V této směsi necháme kuřecí prsa aspoň 24 hodin. |
4 | Poté vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme 3 minuty z každé strany. |
5 | Předáme do pekáče i s marinádou a oloupanými, nakrájenými jablky. Přidáme i brambory a pečeme 50 minut na 200 °C. |
Poznámka
Brambory použijeme co nejmenší.