Muffiny s pudinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muffiny s pudinkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60906 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
110 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
3 g | Kypřicí prášek do pečiva |
10 polévková lžíce | Mléko polotučné |
210 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Pudink | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 75,5mg |
Draslík | 98,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Muffiny s pudinkem postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. |
2 | Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicovým cukrem. |
3 | Celé vejce s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme 5 lžic mléka a sypkou směs. Přidáme olej a tolik mléka, aby těsto nebylo řídké. |
4 | Do formiček na muffiny dáme vždy lžíci těsta, na těsto lžíci uvařeného pudinku a navrch opět lžíci těsta. |
5 | Muffiny pečeme asi 10 minut při 200°C, potom dopékáme při 180°C. |
Poznámka
Množství oleje a mléka upravíme podle potřeby - těsto nesmí být příliš řídké. Muffiny po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo přelít polevou.
Příprava proběhla dobře. Těsto bylo krásné, jen mi ho nezbylo na všechny muffiny, takže příště musím dávat do košíčků méně těsta) je lepší použít papírové košíčky, protože při vytahování z formiček drží tyto mini dortíky tvar). Ale některé se mi upekly tak napůl, protože pudink je jakoby proděravěl. Proto doporučuji dávat na těsto jen malinko pudinku cca kávovou lžičku – lžíce mi přišla moc. Ale chuťově byly dortíčky vynikající.