Italské pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské pesto
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61381 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Sůl hrubozrnná |
2 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
30 g | Oříšky piniové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 67,4mg |
Vláknina | 735,5mg |
Vitamín A | 260,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sýr Parmezán, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Italské pesto postup přípravy receptu:
1 | Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť. |
2 | Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli. |
3 | V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění. |
4 | V chladničce pesto vydrží 3-4 dny. |