Základní bešamelová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní bešamelová omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61383 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37,0mg |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní bešamelová omáčka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a chvíli mícháme. |
2 | Potom za stálého míchání přiléváme ohřáté mléko, nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a špetku soli. |
Poznámka
Bešamel používáme jako základní omáčku např. na boloňské špagety.