Rybí filé s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s citronem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Filé z aljašské tresky |
15 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 280,5mg |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 4,1mg |
Vláknina | 26,0mg |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s citronem postup přípravy receptu:
1 | Filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme. |
2 | Vložíme do teflonové pánve vhodné do trouby, mírně podlijeme vodou a pečeme doměkka. |
3 | Na upečené filé naklademe kousky másla. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Příjemné jídlo, kde vynikne základní chuť potraviny. Do pekáčku se může použít papír na pečení, oproti receptu jsem nepřidávala vodu. Vůbec není třeba. Peče se na cca 185°C zhruba 12 -15 minut, záleží, jestli je to jen filé nebo slisované kostky. Doporučuji, vhodné i pro různé diety, bez másla i na redukční.