Červená lilková polévka s kari kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená lilková polévka s kari kořením
Červená lilková polévka s kari kořením
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62235 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 ks | Lilek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,3mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Hřebíček mletý, Kari koření, Lilek, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená lilková polévka s kari kořením postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky silné asi 2,5cm. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli restujeme v kastrolu s trochou oleje asi 3 minuty. Přidáme nasekanou papričku, kari koření, skořici a hřebíček. Osolíme a ještě 2 minuty restujeme. |
3 | Potom přidáme připravený lilek, rozmačkaná rajčata a přilijeme vývar. Kastrol částečně zakryjeme pokličkou a zvolna necháme polévku probublávat 40 minut. |
4 | Odstavíme z plotny a po vychladnutí propasírujeme. Před podáváním ohřejeme, dosolíme a opepříme. |