Mozeček květákový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozeček květákový
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62310 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
400 g | Květák |
1 špetka | Pažitka |
20 g | řepkový olej |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 710,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 289,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Květák, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozeček květákový postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme a na jemno nasekáme květák. |
2 | Květák vložíme na cibulku osmaženou na oleji. |
3 | Po prohřátí zalijeme vejci rozšlehanými s pažitkou, osolíme, povaříme tak dlouho, až se vejce srazí. Rozetřeme česnek a pokrm dochutíme. |
Poznámka
Voda na vaření květáku - podle potřeby.
Nedávám česnek, ale trochu pepře. Cibule může být i více, mozeček z květáku máme rádi.