Rýžový nákyp s tvarohem a broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp s tvarohem a broskvemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62516 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
150 g | Broskve |
40 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mléko polotučné |
10 g | řepkový olej |
160 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 159,7mg |
Draslík | 306,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 441,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Rýže loupaná, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp s tvarohem a broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme kaši z mléka, rýže a špetky soli. |
2 | Po vychladnutí do kaše vmícháme žloutek umíchaný s cukrem, prolisovaným tvarohem a máslem. |
3 | Vmícháme sníh ušlehaný z bílku. |
4 | Vložíme do olejem vymazané formy. Poklademe půlkami broskví a upečeme ve středně vyhřáté troubě ve vodní lázni. |