Rychlá perníková buchta s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá perníková buchta s ovocem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sarka01 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (95%) |
Ocenění: | |
ID receptu: | 64582 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Borůvky |
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Jahody zahradní |
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
150 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Rybíz červený |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 75,1mg |
Draslík | 62,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 92,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Jahody zahradní, Olej slunečnicový, Rybíz červený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá perníková buchta s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do perníku a vanilkový cukr. Přilijeme vlahé mléko, olej a přidáme vajíčka. |
2 | Vše zlehka promícháme vařečkou. Vzniklé těsto nalijeme do plechu vyloženým pečícím papírem. |
3 | Nakonec rovnoměrně posypeme ovocem. |
4 | Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 25 minut při 180°C. |
5 | Hotovou buchtu necháme vychladnout a servírujeme. |
Já přidávám i lžičku koření do perníku a 2 lžíce kakaa. Má to potom lepší barvu:-) Chutná dobře, je to rychlá buchta, kterou neurazíte