Indická chlebová placka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická chlebová placka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64918 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
7 g | Instantní droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Instantní droždí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indická chlebová placka postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingredience smícháme a vytvoříme z nich těsto. Necháme ho hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem. |
2 | Poté vytvoříme 8 bochánků (každý cca 250 g) z těsta, a vyválíme je na kruh o průměru 15 cm, asi 1 cm tlustý. Necháme 15 minut kynout. |
3 | Poté každou placku opečeme nasucho na pánvi - dohněda z každé strany. |
4 | Před podáváním necháme vystydnout. |