Mleté maso zapečené s rýží a se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso zapečené s rýží a se zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Maso mleté - mix |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 342,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 100,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso zapečené s rýží a se zelím postup přípravy receptu:
1 | Do zapékací mísy vsypeme propláchnutou, spařenou rýži. Na rýži rozložíme mleté maso, které jsme osolili a opepřili. Navrch poklademe kysané zelí. Zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. |
2 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. |
Poznámka
Podáváme přelité zakysanou smetanou. Doplníme zeleninovým salátem.