Zapékané těstoviny s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané těstoviny s vepřovým masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7037 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Koření Italia |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Těstoviny čtyřvaječné |
3 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Vepřové ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 316,5mg |
Draslík | 94,8mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Italia, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny čtyřvaječné, Vepřové ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané těstoviny s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu. Scedíme a nasypeme do zapékací mísy. |
2 | Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme vepřovou konzervu, koření na těstoviny, promícháme a povaříme. |
3 | Směs smícháme s těstovinami, zalijeme smetanou smíchanou s vejci a zasypeme strouhaným sýrem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia dozlatova. |