Francouzská zeleninová polévka s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská zeleninová polévka s pestem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7146 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
6 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Cuketa |
500 g | Fazole bílé |
500 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
60 g | Těstoviny Farfalle |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 119g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská zeleninová polévka s pestem postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené. |
2 | Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme. |
3 | Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut. |
4 | Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole. |
5 | Zalijeme studenou vodou a osolíme. |
6 | Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme. |
7 | Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek. |
8 | Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej. |
9 | Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta. |