Salát z rýže a květáku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rýže a květáku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7534 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Květák |
100 g | Majolka |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 786,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej stolní, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rýže a květáku postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v mírně osolené vodě, necháme okapat a na 15 minut ji vložíme do salátové mísy s několika lžícemi oleje. |
2 | V osolené vodě uvaříme květák do poloměkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, vložíme do rýže a přidáme sardelovou pastu. |
3 | Hotový salát pokryjeme majolkou. |