Rýžový nákyp s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp s broskvemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7702 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
800 ml | Kompot broskvový |
1 l | Mléko polotučné |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
70 g | Tuk Hera jedlý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 270,3mg |
Draslík | 310,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kompot broskvový, Mléko polotučné, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka. |
2 | Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi. |
4 | Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova. |
5 | Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví. |