Kuřecí plátek zapečený se sýrem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátek zapečený se sýrem a slaninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 806 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Hořčice |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 856,8mg |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 512,5mg |
Vláknina | 104,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátek zapečený se sýrem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který ještě lehce naklepeme, osolíme, opepříme a trochu potřeme hořčicí. Maso zprudka osmahneme na pánvi. |
2 | Řízky přendáme na plát alobalu, poklademe plátky slaniny, nivy, opět plátky anglické slaniny a zasypeme nastrouhaným eidamem. Alobal mírně ohneme, aby nevytekla šťáva, ale neuzavřeme úplně. Dáme zapéct do trouby na 30-40 min. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou. |
Poznámka
Příprava je poměrně rychlá a hodí se na slavnostní oběd pro více osob.