Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini
Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8898 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 ks | Lilek |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Omáčka Tahini |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 433,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Lilek, Omáčka Tahini, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme omáčku tak, že do hladké pasty vyšleháme tahini s prolisovaným česnekem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme vodu, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a necháme 30min odstát při pokojové teplotě. |
2 | Lilky nakrájíme na plátky silné cca 1cm a po obou stranách potřeme olejem. |
3 | Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně doměkka. |
4 | Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé s citronovou omáčkou tahini. |
5 | Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu. |
Poznámka
Omáčku můžeme připravit 1-2dny předem, uchováme v lednici.