Tvarohové nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové nočky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8944 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 51,4mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové nočky postup přípravy receptu:
1 | Prolisovaný tvaroh osolíme, přidáme rozpuštěné máslo a postupně vejce. Vypracujeme lehké těsto. |
2 | Lžičkou namočenou v horké vodě vykrajujeme malé nočky, zaváříme je do osolené vody a krátce je povaříme. Uvařené vyjmeme cedníkem. |
3 | Potom nočky vložíme na pánev se strouhankou, polijeme rozehřátým máslem a osmažíme je. |