Moravský dietní guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravský dietní guláš
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9117 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Brambory |
200 g | Hovězí libové |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 475,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí libové, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravský dietní guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, pokmínujeme a nasucho opečeme. Zalijeme vařící vodou a za občasného míchání dusíme. |
2 | Šťávu zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou, promícháme a necháme přejít varem. |
3 | Nakonec do hotového pokrmu přidáme kousek másla. |