Smažené špízy s drůbežími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené špízy s drůbežími játry
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
320 g | Jablka |
1000 g | Játra drůbeží |
150 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
300 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,6mg |
Draslík | 297,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 59,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené špízy s drůbežími játry postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. |
2 | Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na stejnoměrné kousky. Připravené kousky střídavě napichujeme na jehlu nebo na špejli, osolíme a opepříme. |
3 | Vejce rozmícháme s mlékem, přisypeme prosátou mouku a promícháme. |
4 | Špízy namáčíme v těstíčku a po částečném okapání je smažíme zvolna v horkém tuku do zlatavé barvy. |
5 | Ihned podáváme. |