Játrový šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrový šašlik
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
240 g | Játra vepřová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
30 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
2% Sacharidy 6 g
15% Tuky 11 g
17% Sodík 348 mg
50% Bílkoviny 28 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 371,4mg |
Draslík | 461,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrový šašlik postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra nakrájíme na malé kousky, slaninu na plátky, cibuli a omytá rajčata na kolečka. |
2 | Vše střídavě napichujeme na jehly. Osolíme, opepříme a grilujeme asi 6 minut. |