Kořeněné filé smažené v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné filé smažené v těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Hořčice |
350 ml | Mléko polotučné |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 ml | Olej stolní |
0,5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 126,0mg |
---|---|
Cholesterol | 133,9mg |
Draslík | 17,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 58,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné filé smažené v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Necháme 1-2 hodiny odležet v lednici. |
2 | Z prosáté mouky, vajec, mléka a soli připravíme těstíčko, které dobře rozšleháme. |
3 | Porce ryby smáčíme v těstíčku a v horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova. |