Pažitková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pažitková omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1039 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Pažitka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
80 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 800,0mg |
---|---|
Cholesterol | 31,6mg |
Draslík | 61,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pažitková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku. |
2 | Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme. |
3 | Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a krátce povaříme. |
4 | Nakonec přidáme na másle prohřátou pažitku a omáčku převaříme. |
5 | Pažitkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na ztracená vejce. |